יום חמישי, 13 בינואר 2011

קיחלך

לבאבא ברטינה (סבתא ברומנית) היו איסנפור כשרונות. הבולטים מבינהם היו סריגה, ריקמה, בישול ואפיה.
מכל אלו, אני בוחרת להתרכז בעיקר בחלק האפיה. ובעיקר את המתוק. שלא יכולה בלעדיו...
ואם מדובר במתוק ובלא מסובך מידי, אני אוהבת להיזכר בטעם הנפלא של הקיחלך שלה ולשחזר (לנסות לפחות...) מידי פעם.
המתכון אמנם פשוט ביותר אבל ההתעסקות עם הבצק הדביק מאד לא נוחה ומצריכה סבלנות. צריך או לשמן את הידיים בשמן או להוסיף עוד ועוד קמח (שזה פחות רצוי  כמובן).
באבא היתה נוהגת ליצור צורות של S ושל עגול או קו, לי לא משנה איזו צורה זו תהיה, העיקר הטעם (גם ככה קשה ליצור צורות כשהבצק כל כך דביק).
הבצק מכיל: 2 כפות שמן, 2 כפות סוכר, 2 ביצים, שקית סוכר וניל וקמח תופח. 
כמה קמח? לא רשום באף מקום. פשוט מוסיפים ומוסיפים עד שרואים בצק.  כשכבר מצליחים ליצור איזו שהיא צורה סבירה של כדור או סתם נקניק מגלגלים בצלחת עם סוכר ושוב לשים קצת ומניחים בתבנית על נייר אפייה כמובן. בתנור מחומם מראש אופים כ 20 דקות.
שידרוגים שניסיתי: להוסיף שוקולית בבצק או להכניס קצת ממרח נוטלה או חלבה בתוך כדור הבצק.
(כדי להכין שתי תבניות יש להכפיל את הכמויות).
והטעם...הטעם המוכר והאהוב מגיע אפילו עם התוספות. העוגיות קצת קשות אך נמסות נפלא בפה והכי טוב, לטבול אותן בהנאה בקפה (או בתה).

6 תגובות:

ציפי לוין אמר/ה...

ורד בוקר טוב.תמונה מקסימה של סבתא שלך, והעוגיות בתמונה השניה עושות חשק לטעום! אני כנראה לא אעשה, לא נעים לי לגעת בבצק, אבל אין לי בעיה בלטעום!! סופ"ש בריא והרבה מנוחה לכולכם!

אנונימי אמר/ה...

קיחלך צריכים להיות קיחלך, בלי תוספות, רק קמח סוכר ביצים ושמן. לא יותר מידי קמח כדי שלא ייצאו חזקות וגם לפעמים אפשר לערבב קמח תופח עם קמח רגיל.
התמונה של באבא מאד יפה.
אמא.

איריס אמר/ה...

מרגש
תמונה יפה של סבתא, תמונה שלא הכרתי
כן, אין כמו הכיכלך האלה, ולמרות ההתנגדות הראשונית לשדרוגים, בכל זאת הם נראים נפלאם
תשמרי לי ...
פוסט נהדר, ורד
איריס

יעל אמר/ה...

יהההה... בחיים שלי לא שמעתי על קיחלך ואני אופה המון....
חייבת לנסות. תודה על המתכון, נראה שווה.

ורד והדס אמר/ה...

תודה בנות, עוד דבר...לא להשאיר יותר מידי זמן בתנור...
איריס, העוגיות נחטפו כמובן , היום אולי אעשה עוד נגלה והפעם את המקוריות.
יעל בהצלחה אם תנסי, אל תתייאשי מהבצק הדביק. הן יוצאות טעימות בסופו של דבר בכל צורה. ציפי, אביא לך לטעום (-:

Ruthie Tzchory אמר/ה...

פוסט נוסטלגי ומרגש מאוד, מלא טעמים וזכרונות. בדיוק מהסוג האהוב עליי. אכן מתכון ששווה לנסות, תודה יקירתי.
נשיקות להדס ושבת שלום!!!

Related Posts with Thumbnails